Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή-Πέθανε ο τραγουδιτής των Faithless

Θλίψη προκάλεσε σε όλους τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής η είδηση του θανάτου του Maxi Jazz, του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος από τη Βρετανία, Faithless.

Με μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, τα άλλα δύο μέλη των Faithless, Rollo και Sister Bliss,

έκαναν γνωστή τη δυσάρεστη είδηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε συντετριμμένοι καθώς σας ανακοινώνουμε πως ο Maxi Jazz πέθανε εχθές το βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε την ζωή μας με τόσους τρόπους. Έδωσε πραγματικό νόημα στην μουσική μας».

«Ήταν επίσης ένας υπέροχος άνθρωπος με χρόνο για όλους και μια σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσβάσιμη. Ήταν τιμή και, φυσικά, πραγματική χαρά να συνεργαστούμε μαζί του.
Ήταν ένας λαμπρός στιχουργός, ένας DJ, ένας βουδιστής, μια υπέροχη σκηνική παρουσία, λάτρης των αυτοκινήτων, ατελείωτος ομιλητής, όμορφος άνθρωπος, ηθική πυξίδα και ιδιοφυΐα».

Οι Faithless σχηματίστηκαν το 1995 και είναι ίσως πιο γνωστοί για τις trance επιτυχίες τους Insomnia, και We Come 1.

Έχουν γίνει headliners σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Glastonbury.

Ο Maxwell Fraser γεννήθηκε στο Brixton το 1957 και ακολούθησε μια λαμπρή μουσική καριέρα, τόσο με τους Faithless όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Εκτός από τη μουσική του, ήταν επίσης ισόβιος υποστηρικτής της Crystal Palace FC και το 2012 έγινε αναπληρωτής διευθυντής του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα