Τα ρίχνει στους δικαστικούς αντιπροσώπους το ΥΠΕΣ για την καθυστέρηση του δείγματος προσέλευσης

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, παρά την προσπάθεια που έκανε να καλύψει  το επιτελικό φιάσκο με το σύστημα του ΥΠΕΣ,  καθώς  μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν είχε δοθεί καμιά πληροφορία για το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, τελικά προδόθηκε στο τέλος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το σύστημα με τα τάμπλετ έχει σοβαρά προβλήματα, με το 80% των συσκευών να μην δουλεύει. Γι΄αυτό δεν υπήρχε καμιά πληροφορία με το ΥΠΕΣ να είχε ανακοινώσει ότι η πρώτη ενημέρωση για τη συμμετοχή

των πολιτών θα δινόταν στις 10:30 το πρωί.

Σε ενημέρωση που έκανε, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ τα «μάσησε» στην προσπάθειά του να απαντήσει γιατί τελικά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή στις 10.30, δείχνοντας ως υπεύθυνους τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο στενό «παράθυρο» 10-10.30 που τους είχε δοθεί.

Σύμφωνα ομως με το OPEN, η πλατφόρμα του SRT είχε ανοίξει από τις 10 για να μπορούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρούν τα ποσοστά της συμμετοχής των εκλογέων. Όμως, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Singular Logic δεν μπορούσαν να μπουν και έτσι δόθηκε παράταση, προκειμένου να μπορούν να περάσουν τα στοιχεία.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τα κόμματα πως δεν μπορεί να τους δώσει στοιχεία για την συμμετοχή, διότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και τα τάμπλετ!

Τελικά μια σωστή δουλειά δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα