ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σήμερα στις 12 η συνεδρίαση της ΠΓ

Σήμερα στις 12 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αναμένεται να ορίσει χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Τα μέλη της Π.Γ. αναμένεται να εισηγηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τη δική τους πρόταση για τον επικεφαλής της, με πιο πιθανή περίπτωση την Ολγα Γεροβασίλη, που στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε τον ρόλο του γραμματέα.

Την ίδια ώρα δρομολογούνται άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ

– Προοδευτική Συμμαχία με σκοπό τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την επόμενη ημέρα. Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει έναν ιστορικό κύκλο και ανοίγει μια νέα περίοδο για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Οι χρονικές πιέσεις, με δεδομένο την καλοκαιρινή ραστώνη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι αφόρητες, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν, ότι υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας για την επερχόμενη μάχη σε δήμους και Περιφέρειες.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα σενάρια θέλουν τις συνεδριακές διαδικασίες και τις εσωκομματικές εκλογές να λαμβάνουν χώρα είτε εντός του Ιουλίου, πράγμα που λόγω αντικειμενικών συνθηκών θεωρείται δύσκολο, είτε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Υποψηφιότητες

Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα υπάρχει ήδη γύρω από το ζήτημα των υποψηφιοτήτων για τη θέση της προεδρίας του κόμματος. Στελέχη της Ομπρέλας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει υποψηφιότητα από την πλευρά τους, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι υποψηφιότητα θα κατατεθεί και από τη λεγόμενη «πλειοψηφία». Τα ονόματα πάντως που παραμένουν πρώτα είναι το όνομα της Ρένας Δούρου, ενώ ακολουθούν αυτά της Εφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση. Επίσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέκλεισε προχθές το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα