Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία κατά της ακρίβειας

Νέες βιαιότητες της αστυνομίας σημειώθηκαν αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια. Την ώρα που η ακρίβεια έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας και μέρα με τη μέρα πνιγεί στη θηλιά της και περισσότερα νοικοκυριά, η κυβέρνηση που αρνείται να πάρει δραστικά μέτρα κατά της ακρίβειας εξαντλεί την πολιτική της απέναντι στους πολίτες.

Συγκεκριμένα τα ΜΑΤ

επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά και κρότου λάμψης στους διαδηλωτές που ήταν στο ύψος της Πανεπιστημίου, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια ενώ τους χτύπησαν και με τα γκλομπ.

Στην πορεία τώρα Σταδίου για την ενεργειακή κρίση, πέταξαν πάνω στους διαδηλωτές δακρυγόνα και κρότου λάμψης. #antireport pic.twitter.com/C5amvJ04xC

— Blondie (@Nimia82076477) October 7, 2022

Η πορεία διαμαρτυρίας γίνεται με αφορμή την άτυπη σύνοδο κορυφής της Πράγας, ενώ ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών είναι μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα για το ενεργειακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της ακρίβειας. Η πρωτοβουλία «Ρεύμα για Όλους» με πανό και συνθήματα, ζήτησαν να τεθεί πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο, να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, να εθνικοποιηθεί η ΔΕΗ, να διαγραφούν τα χρέη των καταναλωτών προς τις εταιρείες και να μην μείνει κανένας χωρίς ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα