Συνελήφθη ο γνωστός YouTuber «Hayate» -Μετέδιδε live κακοποιήσεις ΑΜΕΑ έναντι αμοιβής

Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές σε 35χρονο youtuber από το Αιγάλεω, γνωστό με το ψευδώνυμο «Hayate», που βασάνιζε «ζωντανά» στο διαδίκτυο ΑΜΕΑ προς τέρψη όσων διεστραμμένων πλήρωναν για το θέαμα αυτό.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για αντίστοιχα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 03- 01- 2023 έως

και την 06- 02- 2024, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα σήμερα τα ξημερώματα, ο «Hayate» προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται.

Κατόπιν αυτού, το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) , οι αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβησαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του βρέθηκαν και δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί  αύριο , Τετάρτη (07/02) ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα