Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Τα δεδομένα για το χρόνο εκλογής νέου προέδρου

Συνεδριάζει στη 1.00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ενόψει των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Όσον αφορά στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου, σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες του Documento, οι πρόσφατες συνεδριάσεις της Κίνησης Μελών και της ΡΕΝΕ κατέληξαν στην απόφαση να εισηγηθούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής την αναβολή της

εκλογής του νέου προέδρου για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κόντρα στην πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που όριζε ότι η πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, και η εκλογή Προέδρου είτε στις 3, είτε στις 10 Σεπτέμβρη, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Κίνησης Μελών και της ΡΕΝΕ έδωσαν το «πράσινο φως» στην  εισήγηση της Γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης για το χρόνο διεξαγωγής συνεδρίου και εκλογής προέδρου. Φαίνεται, πάντως, ότι οι εσωτερικές ζυμώσεις που ακολούθησαν οδήγησαν σε αλλαγή στάσης, με κορυφαία στελέχη που ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής εκλογών πριν από τις αυτοδιοικητικές, να αναμένεται να αλλάξουν στάση στις επικείμενες κρίσιμες συνεδριάσεις της Π.Γ. και της Κ.Ε.

Να θυμίσουμε ότι συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ζητήσει πριν από αρκετό καιρό ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χρήστος Σπίρτζης, αίτημα που φαίνεται ότι εισακούστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κίνησης Μελών όσο και της ΡΕΝΕ.

Πάντως, παρότι η -πάλαι ποτέ- προεδρική πλειοψηφία έχει τους συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή, τώρα τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα υπέρ της μιας ή της άλλης πρότασης θα είναι εξαιρετικά οριακό, καθώς κορυφαία στελέχη του Προεδρικού μπλοκ τάσσονται υπέρ της εκλογής Προέδρου πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα