Συναγερμός για τους Έλληνες επισκέπτες στον Λίβανο – «Εγκαταλείψτε τη χώρα»

Σε μια δραματική προειδοποίηση για τους Έλληνες επισκέπτες, ώστε να αποχωρήσουν από τη χώρα, προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που μαίνεται.

Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα».

Η ανάρτηση της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό, στο Twitter.

dir="ltr">ANNOUNCEMENT:
Given the current situation in the area, the Greek Embassy of Beirut recommends to all Greek visitors non-residents passing through and currently in Lebanon, to leave the country. pic.twitter.com/ZHyfJ5DwuW

— Greece in Lebanon (@GreeceinLebanon) October 24, 2023

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι επανέλαβε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» για την «επόμενη φάση» του πολέμου και ότι περιμένει πολιτικές εντολές.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το Ισραήλ «μαθαίνει» από την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή, αλλά «ο δικός μας πόλεμος διεξάγεται στα σύνορά μας, όχι χιλιάδες μίλια από το Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι οι πολεμικές συγκρούσεις θα διαρκέσουν «πολλές» εβδομάδες.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η Αίγυπτος παίζει ρόλο κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στην Γάζα, θέμα που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η πολυδιαφημιζόμενη από το Ισραήλ χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας καθυστερεί, ενώ πληθαίνουν οι συναντήσεις και οι επαφές ανάμεσα σε αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα την «επόμενη φάση» του πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > KoutiPandoras