Στουρνάρας: «Πανέτοιμη» η κυβέρνηση για το Eurogroup, Σόιμπλε: εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει και η κυβέρνηση είναι πανέτοιμη για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενη Τρίτη καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Από

την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι την Τρίτη το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία ενώ απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη. Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα να επανέλθει σε έναν δρόμο και να αλλάξει την οικονομία της ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο πρώτο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD.

Ο γερμανός πολιτικός επανέλαβε ότι «η χώρα πρέπει όχι μόνο να αποφασίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και να τις εφαρμόσει» και παραδέχθηκε ότι «αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν το έχει συνηθίσει η χώρα». Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να παραιτηθούν από αυτό και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τότε όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα βοηθούσαν. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν στην Ελλάδα και για αυτό χρειάζεται η Ελλάδα χρόνο. Και αυτό θα το καταφέρουμε».



Keywords
Τυχαία Θέματα