Στις φυλακές Ελαιώνα οδηγείται η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος, Αντωνία Ηλία

Πέρασαν δεκαεννέα χρόνια από τη στιγμή που μία εκ των πρωταγωνιστριών του παραδικαστικού κυκλώματος, η Αντωνία Ηλία, διέφευγε στο εξωτερικό και δεκατρία χρόνια από όταν συνελήφθη στο Λονδίνο, για να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Αντωνία Ηλία του παραδικαστικού που ήταν φυγόδικη 19 χρόνια – Η συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη

το 2005

Το βράδυ της Πέμπτης η πρώην ανακρίτρια έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ και έναν γιατρό και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών.

Από τις εισαγγελικές αρχές εκδόθηκε φυλακιστήριο για το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα Θηβών προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία η πρώην πρωτοδίκης φέρεται να έλαβε 30.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών. Η πρώην δικαστής από τη στιγμή της σύλληψης της και μετά «μπλόκαρε» διαρκώς την έκδοση της στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη πάντως ήταν η έκτη και τελευταία φορά που αστυνομικό κλιμάκιο ταξίδεψε για να την φέρει στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες φορές είτε επικαλείτο προβλήματα υγείας είτε προέβαλλε αντιρρήσεις στην έκδοσή της και παρέμενε ανενόχλητη στην Αγγλία.

Η Αντωνία Ηλία – Τόνια για τους δικούς της ανθρώπους και τους φίλους της – το επόμενο διάστημα θα το περάσει στις φυλακές, όντας η μόνη έγκλειστη για το επονομαζόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες έχουν αποφυλακιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα