Στην Κύπρο αναζητά στοιχεία για τις δολοφονίες του Ν. Ηρακλείου η Αντιτρομοκρατική

Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκάνει τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» πριν από ένα μήνα στο Νέο Ηράκλειο. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες καθώς βλέπουν διασύνδεση της δολοφονίας του Νέου Ηρακλείου με κρατούμενο στις φυλακές Λευκωσίας, ο οποίος είχε συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία,

τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, με 15 σφαίρες και από έναν μόνο δράστη, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία.

Η δίκη για αυτή την υπόθεση εξελίσσεται στην Κύπρο κι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στον πενταπλό φόνο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πάντως εκτιμούν ότι ο 30χρονος σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης -την 1η Νοεμβρίου- στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με το tovima.gr.

Το όνομα του κρατουμένου στις φυλακές Λευκωσίας ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο. Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, οι ελληνικές αρχές ουδέποτε αξιοποίησαν μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς για την πενταπλή δολοφονία της Αγίας Νάπας σχετίζεται με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Οι ελληνικές αρχές, παρά τα όσα είπε ο μάρτυρας, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα εν λόγω στοιχεία και δεν ανέκριναν τον κρατούμενο. Εκτός αυτού, η κυπριακή εισαγγελία ζήτησε συνδρομή και στοιχεία για την υπόθεση, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα