Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στο Ασκληπιείο Βούλας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που συνυπογράφουν είκοσι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του κόμματος Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων που το μισθολογικό κόστος για τις προβλεπόμενες θέσεις αποτελεί πρόκληση για τους υπόλοιπους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στις αποτυχημένες και επικίνδυνες

επιλογές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες και συνεχείς καρατομήσεις τους, και αποκαλύπτεται η πολιτική της κυβέρνησης για την σχεδιασμένη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αφού πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβικές εταιρείες, με κόστος πολλαπλάσιο από ό,τι θα στοίχιζαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Στο κείμενο της ερώτησης παρατίθεται η ανακοίνωση του σωματείου, η οποία περιέχει τα αναλυτικά στοιχεία τόσο για την αμφιλεγόμενη fast track διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και για το «σκανδαλώδες» ύψος της σύμβασης, το οποίο προσπάθησε με «προφάσεις εν αμαρτίαις» να δικαιολογήσει η διοίκηση του νοσοκομείου. Τέλος, υιοθετούνται και κατατίθενται τα ερωτήματα του σωματείου ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία να απαντηθούν από τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας μέσα από τον θεσμικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα