Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – «Θέλαμε να βοηθήσουμε», λέει ο «εγκέφαλος»

To πρωί της Κυριακής θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων, για να απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες που όπως πιστεύουν στην ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και πραγματοποιούσαν παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Το κατηγορητήριο για το οποίο καλούνται να απολογηθούν περιλαμβάνει  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης,

απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος υπεράσπισης του 73χρονου γιατρού, ο οποίος θεωρείται και ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ανέφερε: «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία γιατί ο όγκος της δισκογραφίας είναι δυσθεώρητος».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εντολέας του υποστηρίζει ότι «ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς και ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση πέρα από τον 73χρονο γιατρό, εμπλέκονται επίσης ένας ακόμη γιατρός, 4 γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ιδιοκτησίας τους ενός γιατρού που συνελήφθη, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία.

Το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες. Από τον Δεκέμβριο 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

«Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000 ευρώ», αναφέρει το ενημερωτικό της ΕΛΑΣ.

 Επιγραμματικά:

τουλάχιστον 30 νεαρές αλλοδαπές γυναίκες (από Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία, Ρουμανία, Βουλγαρία) εντοπίστηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, σε πολλές περιπτώσεις ετοιμόγεννες, σε σπίτια τρώγλεςτουλάχιστον 100 είναι οι γυναίκες που προσδιορίστηκαν από την έρευνα να έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης όσο διήρκεσε η αστυνομική έρευναχρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως δότριες ωαρίων, τα οποία στη συνέχεια γονιμοποιήθηκαν και εμφυτεύτηκαν στις ίδιες, με σκοπό να γίνουν τελικά παρένθετες μητέρεςζούσαν υπό επιτήρηση και κυκλοφορούσαν μόνο για να ψωνίσουν τα βασικά και να κάνουν εξετάσεις στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που εμπλέκεται στην υπόθεσητο μηνιαίο τους «εισόδημα» ήταν 600 ευρώ για το διάστημα που βρίσκονταν στην Κρήτητο κύκλωμα διατηρούσε εκτεταμένο δίκτυο αλίευσης φτωχών γυναικών σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπηςοι υποψήφιοι παραλήπτες βρεφών πλήρωναν από 70.000 ως 120.000 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα