Σοκ στον Πύργο: Στο νοσοκομείο 6χρονη με συμπτώματα οξείας μέθης

Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου μετά από υπερβολική κατανάλωση κρασιού μεταφέρθηκε ένα κορίτσι 6 ετών. Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 16:45 το μεσημέρι της Δευτέρας με συμπτώματα οξείας μέθης και παραμένει νοσηλευόμενη.

Οι αστυνομικοί μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, προχώρησαν στην σύλληψη της 33χρονης μητέρας της ανήλικης, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Δηλητήριο» το αλκοόλ για τα παιδιά

Η αλκοόλη είναι τοξική ουσία που δρα βλαπτικά στον παιδικό οργανισμό

όπως το δηλητήριο. Αυτό προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι οι γονείς οφείλουν να κλειδώνουν τα αλκοολούχα ποτά ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να μεταβολίσουν το αλκοόλ όπως οι ενήλικοι, καθώς το ήπαρ και τα νεφρά δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Μοιραία, το παιδί τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, που ωστόσο σχετίζεται σημαντικά με την ηλικία, το βάρος, την ποσότητα και το είδος του αλκοόλ που καταναλώνει», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο Κωνσταντίνος Νταλούκας, παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Όπως εξηγεί, η αλκοόλη, γνωστή και ως αιθανόλη, επιδρά σε όλο τον οργανισμό, στοχεύοντας κυρίως στον εγκέφαλο, στο ήπαρ και τα νεφρά. «Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί καταναλώσει ένα ποτήρι τσίπουρο –ποτό που περιέχει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ -, διατρέχει τον κίνδυνο εγκεφαλικού οιδήματος. Οι βλάβες που δύναται να προκληθούν είναι τόσο ισχυρές που μπορεί ακόμη να επέλθει και ο θάνατος».

Keywords
Τυχαία Θέματα