Σκουρλέτης: Από το μεγάλο «όχι» στην τρόικα, στα νέα μέτρα

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στα «Νέα», και ειδικά την αναφορά του ότι «δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο».

«Πριν λίγα εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση διέρρεε πως ήταν έτοιμη για το δικό της μεγάλο «όχι» στην τρόικα», δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης, κάνοντας αναφορά και στην προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σχολιάζοντας: «Πριν λίγες ώρες στην προγραμματική συμφωνία μνημονιακής συμβίωσης που παρουσίασαν

οι κ.κ. Σαμαράς-Βενιζέλος έλεγαν πως δεν θα πάρουν άλλα μέτρα , ενώ την ίδια στιγμή έδιναν στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα που συνιστά τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έχει υπάρξει στη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία.».

«Σήμερα», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως «δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο». Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, «οριζόντια», «στοχευμένα» ή «διαρθρωτικά», η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών».

Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μοιραία, άβουλη και αναξιόπιστη», που «ούτε θέλει ούτε μπορεί να αμφισβητήσει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής».

«Η οργή και η αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο στην καταστροφική τους πολιτική. Η ελπίδα για μια νέα προοπτική του τόπου μας βρίσκει έκφραση στην ολόπλευρη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματός του για έξοδο από την κρίση», κατέληξε ο Π. Σκουρλέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα