Σκάνδαλο εις βάρος του ΕΟΤ με επιταγές-μαϊμού

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Παρασκευή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον οργανισμό.

Ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος Κώστας Βασιλάκος, συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις γιατί προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου.
Παράλληλα συνελήφθησαν ακόμη ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία

γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Ο πρώην γγ του ΕΟΤ, Ν. Καραχάλιος έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξης:

«Η υπόθεση της πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ» τονίζει ο κ Καραχάλιος σε δήλωσή του. Υποστήριξε επίσης ότι «κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή μου», ενώ κατέληξε: «Αν θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο ”διάδοχός” μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού».

Από την άλλη πλευρά η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε άμεση ενημέρωση για την υπόθεση και με επείγον έγγραφό της ζήτησε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διέταξε και ΕΔΕ.

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες έχουν εντολή να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης

Η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις καθώς την περασμένη Παρασκευή, μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την κοπέλα. Η υπάλληλος επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, υπεύθυνοι του οποίου της είπαν πως «υπάρχει πρόβλημα» και να κρατήσει το σώμα της επιταγής. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, κατευθύνθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

Κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε την κοπέλα και έφτασε μέχρι το ξενοδοχείο της Σύρου, στο οποίο οι υπεύθυνοι είπαν ότι δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η κοπέλα που είπε ότι την επιταγή της την έδωσε ένας φίλος της, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν τελικά σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαδικτύου.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ, κ. Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για να αναζητήσει εταιρείες-«φαντάσματα», προκειμένου να κόψουν επιταγές σε αυτές, αλλά να προσποριστούν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως γι” αυτή την «υπηρεσία» του, θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα