Σε εφαρμογή η διαθεσιμότητα, αντιδράσεις με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα ενώ

συνεδριάζει εκτάκτως την ίδια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιπλέον στις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Επιπλέον, εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις στο υπαλληλικό τους δυναμικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.



Keywords
Τυχαία Θέματα