Πρώτη δήλωση Φίλη μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: «Ό,τι είπα το είπα με πόνο»

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Νίκου Φίλη με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, με τους πάντες να περιμένουν μια δήλωση ενός εκ’ των δύο μετά απ’ αυτή.

Η παραπάνω δήλωση φαίνεται πώς ήρθε απ’ το στέλεχος και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι τα λόγια που είχε πει στο παρελθόν για τον νέο πρόεδρο του κόμματος δεν τα είπε εν θερμώ, αλλά με πόνο.

Επίσης

κάλεσε τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος σε ενότητα εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή, ενώ μίλησε για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν ξέρει το αν θα αναβληθεί, καθώς τον λόγο τον έχουν τα όργανα.

Μάλιστα όπως ανέφερε η συνάντηση ήταν ειλικρινής και ναι μεν υπάρχουν διάφορες απόψεις, αλλά υπάρχει και κοινή στόχευση.

Πιο αναλυτικά είπε: «Ήταν μια ειλικρινής συνάντηση, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει όμως μια κοινή στόχευση, ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντήσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη πριν λίγη ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον υποδέχεται στο γραφείο της.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Ο διάλογος μεταξύ τους

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλείται να ασκήσει τα καθήκοντά του «σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις σε παγκόσμιο σκηνικό, αλλά και στη χώρα μας τα προβλήματα δεν λείπουν συνεχώς».

Απαντώντας, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στις πληγείσες περιοχές του Βόλου. «Τα είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα. Έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την Πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες και τις φυσικές καταστροφές. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριά μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολα τώρα σύντομα. Επομένως ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος. Και φυσικά όλοι. Και η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες».

«Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης», απάντησε νωρίτερα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στον πρωθυπουργό με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του.

Ειδικότερα, σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παραθέτει απόσπασμα δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη αφενός από το 2020 μετά το χτύπημα του Ιανού στην Καρδίτσα και, αφετέρου, από τη χθεσινή συνέντευξη του, για να σχολιάσει: «Δείτε διαφορά μέσα σε 3 χρόνια! 2020: Θα έκανε ‘αυτό που του αναλογεί’. 2023: Δεν του αναλογεί τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει καμία ευθύνη».

«Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που υπόσχονται και παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους σταματά εδώ. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που είναι υπεύθυνοι στα λόγια και ανεύθυνοι στην πράξη, σταματάει εδώ», τονίζει ο κ. Κασσελάκης. Αναφέρει επίσης ότι «ο πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει. Και για ό,τι κάνει, θα έχει όλη την ευθύνη. Ντρέτα.».

Keywords
Τυχαία Θέματα