Προπαγάνδα με ψεύδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σκέρτσο

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, καθώς εμφάνισε έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το έβγαλε ότι στοιχίζει 21 δισ. ευρώ το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών– έχει τις εξής αρμοδιότητες: Καταρτίζει τον προϋπολογισμό, απολογισμό και ισολογισμό

του Κράτους, επιμελείται της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και ασκεί έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες.

Επομένως το ΓΛΚ δεν έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει προγράμματα της αντιπολίτευσης: εάν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, τότε είναι ξεκάθαρο παράπτωμα και παράβαση καθήκοντος.

Τη πρακτική Σκέρτσου δεν άφησε ασχολίαστη ο συνταγματολόγος καθηγητής του ΑΠΘ Ακρίτας Καϊδατζής ο οποίος σχολίασε στο twitter: «Ο υπηρεσιακός κυβ. εκπρόσωπος εμφανίζει ένα χαρτί κοστολόγησης του προγράμματος της αξιωμ. αντιπολίτευσης “από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους”.

Ένα από τα 2 συμβαίνει:

-είτε το ΓΛΚ παρέχει παράνομα ιδιωτικές υπηρεσίες σε κόμματα, με ευθύνες για ιδιωτικοποίηση δημόσιων πόρων

-είτε ο κυβ. εκπρόσωπος ψεύδεται & δεν έχει στα χέρια του έγγραφο του ΓΛΚ, οπότε οφείλει να παραιτηθεί, διότι δεν διορίστηκε από την ΠτΔ ως υπηρεσιακός για να κάνει προπαγάνδα με ψεύδη.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή του ΓΛΚ σε προεκλογικές σκοπιμότητες καταρρακώνει το κύρος του»

Keywords
Τυχαία Θέματα