Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο με τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το βίντεο με τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών, έπειτα από το σάλο που έχει ξεσπάσει.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται σε ντοκιμαντέρ έλληνα κινηματογραφιστή, το οποίο αναμετέδωσε το Channel 4 της βρετανικής

τηλεόρασης, να χαρακτηρίζει τους αλλοδαπούς μετανάστες ως «μιάσματα», «πρωτόγονους» και «υπάνθρωπους».

Παράλληλα, με ιδιαίτερη άνεση και απίστευτη κυνικότητα αναφέρει ότι «Είμαστε έτοιμοι ν” ανοίξουμε τους φούρνους να τους κάνουμε σαπούνια. Θα τους έχουμε σαπούνια για τ” αμάξια και για τα πεζοδρόμια, θα φτιάχνουμε λαμπατέρ με το δέρμα τους και τα δόντια τους θα τα πουλάμε στο μοναστηράκι να τα κάνουμε μπεγλέρια να τα πουλάμε στους ξένους».

Η εισαγγελία έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να διερευνήσει το βίντεο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) καθώς επίσης και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εντολή της προς την αστυνομία είναι να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλεί ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό, και όχι μόνον εκείνο που προβλήθηκε από το κανάλι στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του, το οποίο θα απομαγνητοφωνηθεί πλήρως.

Διαβάστε σχετικά

«Θα κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια» λέει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Keywords
Τυχαία Θέματα