Πρώην πρόεδρος ιατρικού συλλόγου διεκδικεί αποζημίωση από συνάδελφό του για το κομμένο του πόδι

Ο πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σερρών Αντώνης Τσίτρος, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και διοικητής του νοσοκομείου Σερρών, στράφηκε εναντίον συναδέλφου του, όπως και ιδιωτικής κλινικής της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι λόγω λανθασμένων ιατρικών χειρισμών η αρτηριακή νόσος που αντιμετώπιζε τον οδήγησε σε τέσσερις διαδοχικούς ακρωτηριασμούς του ποδιού του, με συνέπεια να καταστεί ανάπηρος, καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε και συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο

Θεσσαλονίκης όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2016, όταν απευθύνθηκε σε αγγειοχειρουργό εναντίον του οποίου έχει προσφύγει και μέχρι το καλοκαίρι του 2017 είχε υποστεί τον τελευταίο ακρωτηριασμό λόγω γάγγραινας.

Όπως ανέφερε στην αγωγή ο γιατρός, απευθύνθηκε στον συνάδελφό του σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης καθώς τον σύστησαν ως ειδικό σε αγγειακή επεμβατική ακτινολογία και λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2016 υποβλήθηκε σε εξέταση των αγγείων του, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στο περπάτημα. Μάλιστα η επίσκεψη στην κλινική έγινε για πρόβλημα που αντιμετώπιζε η σύζυγός του. «Ο συνάδελφός μου μαζί με έναν άλλο γιατρό εκτίμησαν ότι το πρόβλημά μου ήταν σοβαρό και έπρεπε ν’ αντιμετωπιστεί γρήγορα χωρίς όμως να πρέπει να εισαχθώ άμεσα στην κλινική», σημειώνει στην αγωγή. Μάλιστα, επανήλθε με προγραμματισμένο ραντεβού στις 30 Δεκεμβρίου για να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική. «Με ενημέρωσε ότι μπορούσα να υποβληθώ σε ενδοαυλική αποκατάσταση –αγγειοπλαστική– την ίδια μέρα και να επιστρέψω μετά από λίγη ώρα σπίτι μου. Μου τόνισε ότι το πρόβλημά μου είναι σοβαρό και ότι βρισκόμουν στο στάδιο της αρχόμενης γάγγραινας», επισημαίνεται στην αγωγή. Ο γιατρός δέχτηκε να υποβληθεί στην αγγειοπλαστική καθώς ο συνάδελφός του αγγειοχειρουργός «επέμεινε στη σοβαρότητα της κατάστασής μου, μην αφήνοντας σε μένα περιθώρια επιλογής λόγω του κατεπείγοντος όπως με ενημέρωσε», όπως περιγράφεται στην αγωγή. Όμως, κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη οξεία θρόμβωση και οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ την επομένη υποβλήθηκε σε τοποθέτηση στεντ. Παρά την κρίσιμη κατάστασή του και την απώλεια αίματος του έδωσαν εξιτήριο και ύστερα από διαδοχικά ραντεβού, τέλη Φεβρουαρίου του 2017, εμφάνισε γάγγραινα στο δάκτυλο του ποδιού και υπέστη τον πρώτο ακρωτηριασμό.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν ιατροδικαστές τεχνικοί σύμβουλοι, οι χειρισμοί του ζητήματος που αντιμετώπιζε ο πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σερρών ήταν λανθασμένοι από την πλευρά του γιατρού. «Έχουμε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που λένε ότι έγινε λάθος επέμβαση, του έκαναν θρομβόλυση ενώ έπρεπε από την αρχή να του βάλουν στεντ. Του διέλυσαν τα αγγεία», σημείωσε ο κ. Πλάτσκος. «Ευρισκόμενος σε μία κατάσταση μόνιμης αγωνίας, άγχους, μελαγχολίας και κατάθλιψης, καθόσον είναι πλέον σίγουρο, όσο τα χρόνια περνούν βασανιστικά, ότι δεν πρόκειται να επανέλθω στην προ του ακρωτηριασμού μου υγεία ή δραστηριότητα, ούτε πρόκειται η ψυχολογική μου κατάσταση να βελτιωθεί», ανέφερε ο γιατρός στην αγωγή του. Μάλιστα έχασε τη ζωή του σε ηλικία 87 χρόνων αμέσως μετά τη συζήτηση της αγωγής, η απόφαση της οποίας αναμένεται.

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα