Πείτε μου πως κάνω λάθος

Του Χρήστου Γιαννίμπα

Κάποτε σου έλεγαν πως οι αριστεροί  θα σου πάρουν την κατσίκα, τις  κότες, …,το μαγαζί, το σπίτι, το χωράφι. Κι όταν το ψέμα τους ξεθώριασε, ήρθαν και σου πήραν όχι μόνο το μαγαζί και το σπίτι, αλλά τη ζωή και το μέλλον των παιδιών σου. Κι εσύ που τους πίστεψες τότε τους πιστεύεις και σήμερα.

Πείτε μου πως κάνω λάθος. Εσείς που σας παίρνουν το σπίτι άμεσα. Κι εσείς που σας το παίρνουν έμμεσα. Με «ρύθμιση» να πληρώνετε μέχρι που να πεθάνετε και να το πάρουν μετά, μαζί με το πατρικό στο χωριό. Γιατί βέβαια τα παιδιά σας δεν θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς αφού το

βάρος του δανείου είναι μεγαλύτερο από την αξία της κληρονομιάς. Πείτε μου πως κάνω λάθος μαγαζάτορες που κλείσατε τα μαγαζιά σας. Όχι γιατί κάνατε λάθος διαχείριση αλλά γιατί δεν περνά άνθρωπος το  κατώφλι τους. Όλοι εσείς που οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής «κουρεύτηκαν» μαζί με τα ομόλογα. Κι εσείς κύριοι μικρό ομολογιούχοι. Κι εσείς αγρότες που η γη σας ουσιαστικά χαρίστηκε στην «ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Σαράντα χρόνια σου έδιναν και σου δίνουν εγγυήσεις για το μέλλον σου. Εγγυήσεις χωρίς αντίκρισμα και μέλλον ήδη υποθηκευμένο. Κι εσύ που τους πίστευες τους πιστεύεις και σήμερα.

Πείτε μου πως κάνω λάθος. Εσείς που πληρώνατε τόσα χρόνια για μια σύνταξη και τώρα σας λένε πως αυτά τα λεφτά «εξαϋλώθηκαν». Πρέπει να τα ξανά πληρώσετε για να πάρετε τη μισή σύνταξη απ’ αυτήν που παίρνατε ή υπολογίζατε να πάρετε. Κι εσείς που είτε είχατε είτε δεν είχατε καταθέσεις στις τράπεζες. Καταθέσεις που «εξαϋλώθηκαν». Και τώρα πρέπει να ξανά καταθέσετε τις καταθέσεις σας, μαζί και όλοι αυτοί που δεν είχαν, για να ξανά κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες προκειμένου «να διασωθούν οι καταθέσεις των ελλήνων».

Σου έταζαν κράτος δικαίου και το έγραψαν στο Σύνταγμα (Πχ. άρθρο 4 παρ. 5 «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη,ανάλογα με τις δυνάμεις τους»). Κι εσύ τους πίστεψες τότε τους πιστεύεις και σήμερα.

Πείτε μου πως κάνω λάθος. Εσείς που έχετε παιδιά και σας τα «μετράνε» ως τεκμήρια ενώ αν είχατε γαϊδούρια θα παίρνατε (300 ευρώ/γαϊδούρι) επιδότηση. Κι εσείς που πληρώνετε φόρους (και καλά κάνετε) για να έχετε δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία σας κλπ. Πείτε μου πως θέλουν αλλά, για κάποιο μαγικό λόγο, δεν μπορούν να βρουν και να φορολογήσουν τον παράνομο πλούτο κι έτσι επιδίδονται στην εξαφάνιση του νόμιμου. Πως δεν φτιάχνουν νόμους (ή και Συνταγματικές επιταγές) κουστουμάκια. Πως η ανεξάρτητη και τυφλή Δικαιοσύνη δεν γίνεται εξαρτημένη και ανοιχτομάτα όταν οι δικές τους περιστάσεις το απαιτούν. Πως πρώτοι αυτοί δίνουν το παράδειγμα και δεν καταπατούν τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.

Σου μίλησαν και σου μιλάνε για  μια ηθική κοινωνία με «μηδενική ανοχή στη διαφθορά». Κι εσύ που τους πίστεψες τότε τους πιστεύεις και σήμερα.

Πείτε μου πως κάνω λάθος και  δεν σας διέφθειραν κι εσάς. Πως δεν κατέστησαν τη διαφθορά εφικτή στον καθένα προκειμένου να χτίσουν μια κοινωνία συνενοχής. Πως δεν ανέχτηκαν τη μ

Keywords
Τυχαία Θέματα