Παρέμβαση εισαγγελέα για την επένδυση στον Έβρο που «πάγωσε» ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη ματαίωση της επένδυσης εξόρυξης ζεολίθου στον Έβρο και την εμπλοκή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να έχει παγώσει τη επένδυση ελληνικής εταιρείας στην περιοχή προκειμένου να επωφεληθεί μια άλλη εταιρεία, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα ζεόλιθου στη γειτονική

Βουλγαρία από την οποία η Ελλάδα εισάγει πανάκριβα τεράστιες ποσότητες. Με τη μόνη διαφορά ότι στο ΔΣ της εταιρείας συμμετέχει η εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να εξακριβωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος, καθώς επίσης να εντοπιστεί εάν προκύπτει διάπραξη αυτεπάγγελτου διωκόμενου αδικήματος.

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η ματαίωση της επένδυσης οφείλεται σε νομική τεκμηρίωση του ΝΣΚ, καθώς επίσης και ότι ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «εντυπωσιακή» την αναπαραγωγή της «είδησης» και ανέφερε ότι «περιμένω σε λίγο ν” ακούσω και για τις ευθύνες μου στον Τρωικό Πόλεμο».

Διαβάστε σχετικά

Οσμή σκανδάλου από επένδυση στον Έβρο και το Γ. Παπακωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα