Όλι Ρεν: Εξετάζουμε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος Όλι Ρεν δήλωσε πως τα κράτη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να εξετάσουν μέτρα περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, κάτω από το 110% του ΑΕΠ.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων μιλώντας στην τηλοεόραση του Σκάι χαρακτήρισε ορόσημο την πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα

των δημοσιονομικών της.

«Είναι σημαντικό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν, όχι για το καλό των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες αλλά για το καλό του ελληνικού λαού και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, την ευημερία και να βελτιωθούν τα ποσοστά ανεργίας στην ίδια την Ελλάδα» σημείωσε.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του φινλανδού επίτροπου ότι ο εκτροχιασμός του ελληνικού προγράμματος τα δύο τελευταία χρόνια οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη εθνικής ενότητας.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο επίτροπο ανέφερε στα ελληνικά: «Μαζί θα τα καταφέρουμε». Σε παλιότερη συνέντευξη του, είχε ευχηθεί στους Έλληνες επίσης στα ελληνικά «καλό κουράγιο».



Keywords
Τυχαία Θέματα