«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

«Η Αθήνα δε θα γίνει ένα απέραντο ξενοδοχείο», αναφέρει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» για συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, την προσεχή Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στις 17:30.

Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος έχει ως εξής:

Ζώντας σε έναν δήμο που σχεδιάζει, αποφασίζει και υλοποιεί με γνώμονα

το κέρδος.

– Πάρκα, πλατείες, λόφοι, ελεύθεροι χώροι εγκαταλείπονται και χαρίζονται σε ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να τα αναπλάσουν προς όφελός τους, να τα κάνουν “αυλή” των ξενοδοχείων και του AirBnB, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην πόλη.

– Κοινωνικές δομές, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικά ιατρεία καταρρέουν και στην καλύτερη υπολειτουργούν για ελάχιστους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες, προσλήψεις δε γίνονται και δίνονται υπέρογκα ποσά σε μεγαλοεργαλάβους για να κάνουν τη δουλειά για την οποία εμείς πληρώνουμε στον δήμο πανάκριβα δημοτικά τέλη.

– Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια και πλατείες κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα που δεν αφήνουν ούτε τον ελάχιστο χώρο διέλευσης.

– Από τα πεζοδρόμια μέχρι τις κεντρικές οδούς η πόλη διαμορφώνεται δίνοντας μια φωτεινή εικόνα για τις φωτογραφίες τουριστών/-στριών, θάβοντας πίσω από την βιτρίνα την άθλια κοινωνική πραγματικότητα.

– Κάθε φωνή αντίδρασης αντιμετωπίζεται με άγρια καταστολή. Έχουμε έναν δήμαρχο που με προφορικές εντολές, όπως καταγράφεται επίσημα πια στα έντυπα της αστυνομίας, απαγορεύει κάθε κινητοποίηση που καλείται, ενώ σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκαθίδρυσε την παρουσία αστυνομίας στον λόφο Στρέφη, στην πλατεία Εξαρχείων, στο πάρκο Κύπρου & Πατησίων κ.λπ., παραδεχόμενος ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνική συμφωνία. Η δημόσια διαβούλευση στον δήμο Αθηναίων σημαίνει ξύλο και συλλήψεις.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Ενώνουμε τις φωνές μας για να σώσουμε τις ζωές μας
Ενάντια στα συμφέροντα και τις μπίζνες της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη…
… Τον πρώτο λόγο έχουμε οι κάτοικοι στις γειτονιές και όχι οι εργολάβοι και οι επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα