Ο Τσίπρας «στρίμωξε» τον Μητσοτάκη: Γιατί δεν έρχεστε αύριο να πάμε σε debate;

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι όντως αδαής, σίγουρα όμως σήμερα είναι πολύ αμήχανος, αλαζών και ψεύτης σε πάρα πολλά από όσα είπε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

«Για να σπάσω την αμηχανία σας, για να συγκρίνουμε τα προεκλογικά προγράμματα μας που κατατίθενται στο λαό», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση, ελάτε να πάμε αύριο το πρωί σε μια τηλεμαχία να μιλήσουμε για το αύριο. Επτά χρόνια το αποφεύγετε,

γιατί αφού είστε τόσο σίγουρος δεν έρχεστε και κρύβεστε;».

Απαντώντας σε θέματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και ειδικότερα ως προς το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δίπλα στην ιδιωτική αισχροκέρδεια υπάρχει και η κρατική αισχροκέρδεια, σημειώνοντας ότι τα υπερβάλλοντα έσοδα στο δημόσιο ταμείο είναι 5 δισ. το 2022 από την επιλογή της κυβέρνησης να κρατά τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ στην προ κρίσης τιμή τους, όταν ο πληθωρισμός έχει φτάσει πάνω από 10%.

«Αυτά τα υπερβάλλοντα έσοδα της κρατικής αισχροκέρδειας είναι αυτά που θα δίναμε για να μειωθεί ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ και να πάρει μια ανάσα ο καταναλωτής», τόνισε.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν το κάνει αυτό γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης είναι, όπως είπε, μέσω της κρατικής αισχροκέρδειας να παίρνει χρήματα από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και να δίνει κάποιες στοχευμένες επιδοτήσεις, προσποιούμενος δήθεν τον φιλολαϊκό «και να τα δίνετε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν τα υπερκέρδη κι αυτοί να συνεχίζουν να ανεβάζουν τις τιμές». «Εσείς έχετε καταντήσει τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια», σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι παράταξη μειωμένης εθνικής ευθύνης απέναντι στην πατριωτική ευθύνη που έχουμε όλοι οι Έλληνες να υπερασπιζόμαστε την ακεραιότητα της πατρίδας μας και το αξιόμαχο των ΕΔ», σημειώνοντας: «Αυτό κ. Μητσοτάκη ειναι η έσχατη μορφή πατριδοκαπηλείας που κάνετε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ένα πράγμα έχουμε στο DNA μας, τη δικαιοσύνη και ο πατριωτισμός είναι στοιχείο των παραδόσεων και της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης σε αυτόν τον τόπο». «Όταν στην πενταετία 2010-15 η παράταξη σας στα μνημόνια αναγκάστηκε να κάνει περικοπές 50% στις στρατιωτικές δαπάνες, σας κατηγόρησαν οι αντίπαλοι σας ότι είστε μειωμένης εθνικής ευθύνης; Όχι βεβαίως», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα