Ο Ομπάμα σε ρόλο Αμλετ για τη Συρία

Αναποφάσιστος εξακολουθεί να παρουσιάζεται ο Μπαράκ Ομπάμα, σαν άλλος Αμλετ, ως προς το αν θα δώσει εντολή για να ξεκινήσει η πυραυλική επίθεση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατά κυβερνητικών στόχων στη Συρία, τους οποίους έχουν υποδείξει οι αντάρτες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσανατολίζεται σε μια επιχείρηση που δεν θα διαρκέσει περισσότερες από τρεις ημέρες και θα εστιαστεί

σε συγκεκριμένη περιοχή.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ δήλωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται στην θέση του και είναι έτοιμο να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε απόφαση λάβει ο κ. Ομπάμα. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένως από τις διακοπές του, ενώ το Κοινοβούλιο της χώρας αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του την Πέμπτη. Η Δύση, πάντως, έχει ειδοποιήσει τη συριακή αντιπολίτευση πως θα σημειωθεί ένα πλήγμα κατά των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ εντός των επόμενων ημερών και πως θα πρέπει να προετοιμαστεί για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έστειλε αεροσκάφος στη Λατάκεια προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της πόλης, αλλά και για να απομακρύνει τους υπηκόους χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο μεταξύ, εκτιμήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου (IISS) φέρουν τις δυνάμεις του συριακού στρατού να έχουν μειωθεί στο ήμισυ αφού αριθμεί πλέον 178.000 άνδρες από 325.000 το 2009 λόγω απωλειών και λιποταξιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα