Νέος σεισμός στην Τουρκία – 5,2 Ρίχτερ αναστάτωσαν τους κατοίκους

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Τουρκία το πρωί της Δευτέρας (27/2), αναστατώνοντας ακόμη περισσότερο τους κατοίκους. της χώρας.

To Ευρω-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, που αρχικά υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού σε 5,5 Ρίχτερ και στη συνέχεια τον αναθεώρησε προς τα κάτω, υπολογίζει το εστιακό βάθος της νέας δόνησης στα 5χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκαν οι καταστροφικές δονήσεις των 7,8 και 7,5 Ρίχτερ, και πιο συγκεκριμένα 128 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά

της πόλης Σανλιούρφα.

Οι ισχυροί σεισμοί έπληξαν 10 επαρχίες στην νότια Τουρκία και περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

Ο Γιούνος Σεζέρ, επικεφαλής AFAD, δήλωσε ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 21.000 κτίρια, προσθέτοντας: “Είμαστε τώρα πλήρως επικεντρωμένοι στην αφαίρεση των συντριμμιών”.

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς, δήλωσε.

Την ίδια στιγμή η λαϊκή δυσαρέσκεια για τον Ερντογάν και τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει γιγαντωθεί, κάτι που αποτυπώθηκε σαββατιάτικο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ για το τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου σχεδόν 50.000 φίλοι της Φενέρμπαχτσε αξίωσαν με σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

From the same game: 50.000 fans chanting and calling for the resignation of #Erdogan‘s government (HÜKÜMET İSTİFA)

Keywords
Τυχαία Θέματα