Νέο «όχι» από τον Νετανιάχου στην κατάπαυση του πυρός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε εκ νέου την προοπτική κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα την Τετάρτη 8/11, εν μέσω αναφορών για διαπραγματεύσεις για προσωρινή εκεχειρία με τη Χαμάς.

«Θα ήθελα να σταματήσω κάθε είδους ψευδείς φήμες που ακούμε από κάθε είδους κατευθύνσεις και να επαναλάβω ένα ξεκάθαρο πράγμα: δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είπε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα σήμερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε – επικαλούμενο πηγές της Χαμάς – ότι το Κατάρ μεσολαβεί για την απελευθέρωση 12

ομήρων, οι 6 εκ των οποίων έχουν και αμερικανικό διαβατήριο, γι’ αυτό στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονταν και οι ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων θα έχει αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η  Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είδαμε 50.000 Παλαιστίνιοι να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Επίσης, ο Χαγάρι είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

Keywords
Τυχαία Θέματα