Νέο «χτύπημα» από την Όλγα Κεφαλογιάννη: Κατέθεσε ερώτηση για τον διορισμό της αντισημίτριας δικαστικού Παγουτέλη

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Όλγα Κεφαλογιάννη επανέρχεται για το διορισμό της αντισημίτριας δικαστικού Μαριάνθη Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την προαγωγή της δικαστικού, για την οποία γράφτηκε δημοσίευμα καταπέλτης προς τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και από τον γερμανικό τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί

ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την επιλογή του υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με τον Γιάννη Οικονόμου να υπερασπίζεται την επιλογή της κυβέρνησης.

Η ερώτηση που κατέθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των ορισμών εργασίας της IHRA για τον ανισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος», τονίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του “Εβραίοι, όλη η αλήθεια”. Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Κώστα Τσιάρα «πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κατέθεσε, Παγουτέλη,neo, olga kefalogianni, katethese, pagouteli