Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Δηλώσεις Νετανιάχου που προμηνύουν αιματοκύλισμα

Συνεχίζονται και εντείνονται οι επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων αλλά και εποίκων στη Δυτική Όχθη, καθώς ένα νέο πογκρόμ έχει ξεσπάσει με αφορμή την εξαφάνιση, ενός ισραηλινού εφήβου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο ισραηλινός στρατός ανάρτησε στο Telegram ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η ενίσχυση πολλών περιοχών με πρόσθετες δυνάμεις του στρατιού και της συνοριακής αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα “ένα αποτρόπαιο

έγκλημα” μετά τον εντοπισμό σήμερα της σορού ενός νεαρού Ισραηλινού βοσκού που “δολοφονήθηκε” στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η εξαφάνισή του χθες προκάλεσε έξαρση της βίας κατά των Παλαιστινίων.

Ο 14χρονος εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο παλαιστινιακό χωριό αλ-Μουγαγίρ, στην περιοχή της Ραμάλα, σχεδόν 500 μέτρα από αγροκτήματα που ανήκουν σε Ισραηλινούς εποίκους.

BREAKING: This is not Gaza.

This is Ramallah in the West Bank.

Armed Israeli settlers are on a rampage burning Palestinian homes and terrorizing Palestinian families.

This is not self-defense. It’s terrorism.pic.twitter.com/aQ28xG8C0Q

— sarah (@sahouraxo) April 12, 2024

Ο στρατός εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό και εκατοντάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί έποικοι, σκόρπισαν στους λόφους και τους γύρω αγρούς προσπαθώντας να τον βρουν.

«Ο Μπέντζαμιν Αχιμέιρ δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές και ο ισραηλινός πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε λόγο για «αποτρόπαιο έγκλημα», πυροδοτώντας νέον κύκλο βίας από εποίκους σε βάρος των Παλαιστινίων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Telegram και επαληθεύτηκαν από το Al Jazeera δείχνουν κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές μετά από επίθεση εποίκων.

BREAKING: The West Bank is under attack.

Armed Israeli settlers are burning entire Palestinian villages to the ground.

This is not self-defense. It’s terrorism. pic.twitter.com/n3K5imkpge

— sarah (@sahouraxo) April 13, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα