Νέα γκάφα Μπάιντεν: Μπέρδεψε το όνομα της χήρας του Ναβάλνι – Την είπε… Γιολάντα (video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνάντησε χθες στο Σαν Φρανσίσκο τη Γιούλια και την Ντάσα Ναβάλναγια, τη χήρα και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή στις 16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη συνάντηση αυτή στην Καλιφόρνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Αμερικανός πρόεδρος “εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του” και τον “θαυμασμό του για το εκπληκτικό θάρρος” του Ρώσου αντιφρονούντα καθώς και για τη “μάχη του κατά της διαφθοράς και υπέρ μιας ελεύθερης και δημοκρατικής

Ρωσίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν νέες σημαντικές κυρώσεις κατά της Μόσχας σήμερα, Παρασκευή, ως απάντηση στον θάνατο του Ναβάλνι, στην καταστολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας καθώς και στον πόλεμό της στην Ουκρανία, προστίθεται.

Βέβαια, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέφυγε την… γκάφα που προδίδει για μία φορά την όχι και τόσο δυνατή του μνήμη: σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στην Γιούλια Ναβάλναγια ως… “Γιολάντα”, μπερδεύοντας το μικρό της όνομα.

“Σήμερα το πρωί είχα την τιμή να συναντηθώ με τη σύζυγο και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, που ήταν προφανώς ένας άνθρωπος με απίστευτο θάρρος. Είναι εκπληκτικό πόσο του μοιάζουν σε αυτό η σύζυγος και η κόρη του. Αύριο θα ανακοινώσουμε τις κυρώσεις σε βάρος του Πούτιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον θάνατό του. Όμως ένα πράγμα που μου κατέστη σαφές είναι ότι η Γιολάντα θα συνεχίσει τον αγώνα που είχε ξεκινήσει. Οπότε δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω”, ήταν η επίμαχη αναφορά του Τζο Μπάιντεν.

Today, Biden said he "had the honor of meeting with" Alexei Navalny's widow, who he called "Yolanda."

Her name is Yulia. pic.twitter.com/ecBgLtZdn0

— RNC Research (@RNCResearch) February 23, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα