Μητρoπολίτης Διδυμότειχου: «Αυτά που ζούμε είναι αποτέλεσμα αποστασίας του ανθρώπου από το Θεό»

Θέση για τις καταστροφικές συνέπειες που έφερε ο πύρινος εφιάλτης, πήρε ο Μητρoπολίτης Διδυμότειχου, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτά που ζούμε είναι αποτέλεσμα αποστασίας του ανθρώπου από το Θεό».

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας και της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να εκδηλώσει την αγωνία του και την συμπαράστασή του.

Στη συνέχεια, μίλησε επί του υμνογραφικού «τὴν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς Σὲ ἀνατίθημι…» και επεσήμανε ότι «όλα αυτά τα θλιβερά, που συμβαίνουν

στις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα της παρακοής, του εγωισμού, της απληστίας και της αποστασίας του ανθρώπου από το Θεό», γράφει το iellada.gr.

Μάλιστα, διέθεσε τους ξενώνες της Μονής Δαδιάς, δυναμικότητος σαράντα κλινών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να φιλοξενηθεί το προσωπικό της που επιχειρεί στην περιοχή.

Κλείνοντας ευχήθηκε «το έλεος του Θεού να επουλώσει σύντομα τις πληγές της καταστροφής και να ενισχύσει όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά και θυσιαστικά μάχη με τις φλόγες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα