Μήνυμα αντίστασης από τα Εξάρχεια: Ολοήμερη κινητοποίηση πέριξ της πλατείας

«Περικυκλώσαμε την πλατεία μας, μεγάλοι και μικροί κι η κλούκλα Εξαρχίνα. Κι οι “φρουροί της λαμαρίνας” έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σημεία που «κατασκήνωναν» πέριξ της πλατείας! Στο τέλος θα τους διώξουμε κι αυτούς!» διεμήνυσαν οι διοργανωτές της συγκέντρωση από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι άνθρωποι των Εξαρχείων αγκαλιάζουν μ’ ένα γιγάντιο κύκλο την πλατεία. Πιασμένο το ένα χέρι με το άλλο και φωνές που λυγίζουν τις λαμαρίνες.

Χαρτιά που σκορπίζουν ψηλά και πέφτωντας φανερώνουν μηνύματα ενάντια στην καταστροφή και την αστυνομοκρατία.#antireport

pic.twitter.com/8qSwKc2f7o

— Kostas Papantoniou (@PapantoniouK9) October 23, 2022

Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα καθώς οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μπροστά στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, έστω και προσωρινά.

Κάποιοι μάλιστα, σε περιπαιχτική διάθεση ανασκεύασαν το γνωστό σύνθημα που συσχετίζει την ΕΛ.ΑΣ και την ηρωίνη και το έφεραν στα μέτρα της εποχής.

Αθήνα | Πλήθος κόσμου στη σημερινή περικυκλωση-γιορτη της συνεχιζόμενης αντίστασης στις κρατικές μεθοδεύσεις, τον εξευγενισμό και την καταστολή, στα Εξάρχεια.
Ούτε στα Εξάρχεια ούτε πουθενά, η καταστολή και οι καπιταλιστικοι εξευγενισμοι θα μας βρουν απέναντι τους. #antireport pic.twitter.com/Aft4pQQaIp

— alerta_gr (@alerta_gr) October 23, 2022

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι έστειλαν άλλο ένα μήνυμα ότι είναι αντίθετοι με τα αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια και τα σχέδια για την υποτιθέμενη ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην πλατεία.

Πλήθος κόσμου, παραβρέθηκε στη σημερινή περικύκλωση-γιορτη της συνεχιζόμενης αντίστασης στις κρατικές μεθοδεύσεις, τον εξευγενισμό και την καταστολή, στα Εξάρχεια, χαρακτηρίζοντας τη δράση πλήρως πετυχημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα