Μικρή υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς

Μικρό παράθυρο για τη διευθέτηση των μισθών εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανοίγει η κυβέρνηση, υποχωρώντας για πρώτη φορά υπό την πίεση των αλλεπάλληλων απεργιών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, επεσήμανε ότι «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Στην περίπτωση του ΟΑΣΑ

έχεις ορισμένες κατηγορίες που δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση με το ενιαίο μισθολόγιο. Υπάρχουν υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαζόμενοι που έχουν λάβει τέτοια εξειδίκευση που είναι πιο απαραίτητοι από πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ ανασχεδιάζουν τη στρατηγική τους και συζητούν αναστολή των κινητοποιήσεων έπειτα από την κυβερνητική ενημέρωση, ενώ στην κυβέρνηση έχουν ετοιμάσει τα φύλλα πορείας για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσοι αρνηθούν να εργαστούν ενώ τους επιδόθηκαν φύλλα πορείας θα παραπεμφθούν στα δικαστήρια και στη συνέχεια θα απολυθούν εφόσον υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις όπως προβλέπει η νομοθεσία. Μάχη, σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν οι συνδικαλιστές, θα δοθεί στο αμαξοστάσιο, αφού η επίταξη αφορά και τους χώρους, σταθμούς, οχήματα, συρμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα