Μίκης Θεοδωράκης- Αυτός που ύψωσε και φώτισε την Ελλάδα

Αυτός που με τη μουσική του, ανάδειξε τους μεγάλους μας ποιητές. Αυτός που αγωνίστηκε για την ελευθερία και την αληθινή δημοκρατία και όχι την ψευδεπίγραφη που δυστυχώς ζούμε στις μέρες μας. Και ενώ κάποιοι που «κυβερνούν» τη χώρα, κάνουν τη μία βλακεία  και τη μία αθλιότητα μετά την άλλη, ο Μίκης Θεοδωράκης με τη μουσική και τους αγώνες του ενάντια στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία

και στο στείρο εθνικισμό, θα παραμένει πάντα ένας  μεγάλος δημιουργός που την ύψωσε και τη δόξασε σε ολόκληρη την υφήλιο.

Κάθε ειλικρινής αξιολογητής του μεγάλου έργου του, δεν μπορεί πάρα να εκφράσει τον αμέριστο θαυμασμό στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό και να παραδεχθεί ότι ο Μίκης με το έργο του κληροδότησε στην Ελλάδα αμύθητη περιουσία και διεθνή καταξίωση, ανάλογη εκείνης που της κληροδότησαν οι κλασσικοί μας πρόγονοι με τα έργα τους.

Αλλά παράλληλα με το μέγιστο συνθετικό του έργο, πάντοτε, όταν ο φασισμός κατά καιρούς πολιορκούσε τη χώρα μας και καταδυνάστευε το λαό μας, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Προπηλακίστηκε βασανίστηκε και μπροστάρης μαζί με τους άλλους πραγματικούς ήρωες, έδωσε το αίμα του , την υγεία του αλλά κυρίως τη μοναδική του τέχνη της μουσικής, ανεκτίμητο δώρο για τις επόμενες γενιές. Και συνεχιστής των έργων των προγόνων της κλασικής εποχής ανύψωσε τη χώρα κάνοντας την αναγνωρίσιμη σε όλη την υφήλιο.

Το παράθυρο από το δωμάτιο του Μίκη στο Θησείο, γεμάτο με την υπέροχη αύρα του, εκπέμπει τη νύχτα ένα γλυκό φως που επιμένει να σπάει το σκοτάδι που σκεπάζει τη δύστυχη χώρα μας. Ένα γλυκό ανέσπερο φως που θα συνεχίζει πάντοτε να την φωτίζει , όσο κι αν κάποιοι άθλιοι επιμένουν να κάνουν τα πάντα για να το χαμηλώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα