Μέσα στον ερχόμενο μήνα βλέπει τα αποτελέσματα της πρότασης δυσπιστίας ο Ν. Βούτσης

«Γονιμοποιούνται διεργασίες των οποίων τα αποτελέσματα θα φανούν βραχυπρόθεσμα, τον επόμενο ένα- ενάμισι μήνα» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική τομή».

«Περιμένετε και θα δούμε. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας, δεν θα μπορούσαν να ήταν κατακλυσμιαίες χθες, το καταλαβαίνουμε. Θα είμαστε

μάρτυρες σε αυτό, καθώς έρχονται κι άλλες ψηφοφορίες όχι μόνο για τον προϋπολογισμό, αλλά και για τα μέτρα, τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα και άλλες. Εκεί θα γονιμοποιηθούν και επιπλέον αρκετές αντιρρήσεις, αντιστάσεις, αμφισβητήσεις και μέσα στη βουλή» εκτίμησε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στη μεν βουλή θα έρθουν πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες μέσα σε έναν μήνα από τώρα. Μπορεί να είναι δύο και τρεις αυτές οι ψηφοφορίες πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας έτσι έστω να δοθεί ευκαιρία -αν πρόκειται να έχουμε πολιτικές ανατροπές σε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος του 2013- να γίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο πάνω σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Αλλά η γονιμοποίηση -και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τους νεοδημοκράτες βουλευτές- των πολιτικών διεργασιών, προέρχεται κυρίως από την παρουσία και την ενεργοποίηση του κόσμου σε μαζικούς, δημοκρατικούς αγώνες. Ο κόσμος θα βάλει γι άλλη μια φορά τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις».

Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την πρόταση δυσπιστίας και τη σκληρή κριτική σαν διαπραγματευτικό μέσο απέναντι στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «πολιτική ανοησία».

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Προσέξατε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν προθεσμίες και ενστάσεις; Γι αυτό σας είπα ότι γονιμοποιούνται διεργασίες και κρατήστε το αυτό. Επίσης, για τη ΔΗΜΑΡ από ό,τι φαίνεται ήταν μια αναγκαστική συμβίωση απόψεων, διότι άλλοι ήταν υπέρ και άλλοι κατά, έτσι ώστε να συντηρηθεί η ενότητα του κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα