Λαμία: Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που κατανάλωσαν παιδιά

Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) διαπιστώθηκε πως είναι τα δείγματα τροφίμων που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές δημοτικών σχολείων στη Λαμία.

Τα εν λόγω δείγματα αναλύθηκαν σε εργαστήρια, όπου και διαπιστώθηκε η παρουσία του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, σύμφωνα με το cibum.gr.

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που

προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και τις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.

Αποκάλυψη-βόμβα για φωτιά στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί με την υπόθεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά εχθές το βράδυ (19/05), στο εργοστάσιο όπου παρασκευάσθηκαν τα γεύματα της δηλητηρίασης, μόλις μια μέρα πριν τον έλεγχο από τον ΕΦΕΤ.

Αποκάλυψη-βόμβα για φωτιά στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση (Video)

Ο ΕΦΕΤ σήμερα (20/05) θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο, σύμφωνα με τον ALPHA, ενώ παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προς τη Διευθύνουσα Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ news ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας εξηγώντας ότι ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε πάει και το Σάββατο, που όμως η γραμμή παραγωγής ήταν κλειστή.

Η αναλυτική δήλωσή του ήταν: «Εμείς μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, αυτό έγινε βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία.

»Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν.
Επομένως, είχαμε είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί.

»Ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Αύριο θα πάμε όμως, γιατί υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που μας λένε ότι εν μέρει θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει και επειδή δεν έχουμε εικόνα δεν πήγαμε σήμερα, θα πάμε αύριο να έχουμε και μια εικόνα και εμείς από την επιχείρηση, δηλαδή τι έχει καταστραφεί, τι έχει μείνει όρθιο και τι αν μπορεί να σωθεί κάτι και που μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς.

»Επομένως αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ. Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν τροφοδοτούσε μόνο σχολεία, άρα ότι είχε κλειστή τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής δεν αρκεί για να μην ελεγχθεί άμεσα Παρασκευή ή Σάββατο. Επίσης ένα ολόκληρο εργοστάσιο δεν είναι μόνο η γραμμή παραγωγής, είναι ψυγεία, τιμολόγια κ.λπ. Τελικά κάηκε από πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακή;.

Ειδήσεις σήμερα:

O Μπομπ Κατσιώνης μετέτρεψε σε Heavy Metal το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι – «Αν είχαμε πάει με αυτή την version θα είχαμε κερδίσει» (video)

Ραγδαίες εξελίξεις: Ένταλμα σύλληψης για Νετανιάχου και Σινουάρ θα εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Δημήτρης Οικονόμου: «Τα έβαλε» με τον Δούκα για τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας και του απάντησαν… από την διοργάνωση

Αποκάλυψη-βόμβα για φωτιά στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα