Eικόνες καταστροφής σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Καμένη γη, σπίτια και αυτοκίνητα άφησε πίσω της η πυρκαγιά που από το βράδυ της Δευτέρας κατέκαιγε τους πρόποδες της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν περίπου 10 σπίτια, ωστόσο η επίσημη καταμέτρηση από την Πυροσβεστική δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 από την θέση Κιθάρες στην Βαρυμπόμπη, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα μια άλλη εστία έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Αγία Κυριακή.

Στην κατάσβεση

μετείχαν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρο τμήμα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, καθώς επίσης υδροφόρες ιδιωτών και εθελοντές. To πρωί της Τρίτης, τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

Οι πύρινες «γλώσσες» απείλησαν λίγο μετά τις 4 ξημερώματα τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ νωρίτερα είχαν πλησιάσει και το Ολυμπιακό χωριό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο πιθανότερο σενάριο θεωρείται αυτό του εμπρησμού. Άλλωστε ο ίδιος π Αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι είχε επιχειρηθεί να μπει φωτιά στην περιοχή και πριν από 20 ημέρες όμως την πρόλαβαν εγκαίρως τότε.

Εικόνες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα