Καιρός: Έρχεται υποτροπικός αεροχείμαρρος και μίνι καύσωνας – Τι προβλέπεται για 7 περιοχές (video)

Ο καιρός φέρνει υποτροπικό αεροχείμαρρο και υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο διάστημα.

Το πρώτο κύμα ζέστης είναι προ των πυλών και ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρια, όπως προβλέπει  ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας – Οι δύο αναρτήσεις

«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος (ποτάμι

αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας”.

Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.

Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως) ,η βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα ,η Ηλεία , η Αργολίδα ,τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το Σαβατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς,ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27», έγραψε αναλυτικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

Όπως θα παρακολουθήσετε, σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως ‘φρενάρει’ και δε δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα