Ιβάν Μπόσκι: Πέθανε στα 87 του ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street» (video)

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 87 του χρόνια ο Ιβάν Μπόσκι, μια απ’ τις πιο γνωστές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της χρηματοοικονομικής Αμερικής που η ζωή του κατάφερε να γίνει και ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος υπήρξε μια αρκετά μισητή αλλά  και αγαπητή φιγούρα των τότε Ηνωμένων Πολιτειών, με αρκετούς να λένε πόσο στυγνός υπήρξε και άλλους να τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο της ιστορίας.

Ο Ιβάν Μπόσκι – Από την άνοδο στην πτώση στη Wall Street

Ο Ιβάν Μπόσκι,

γνωστός και ως “Λύκος της Wall Street“, ήταν ένας Αμερικανός χρηματιστής που έγινε διάσημος για τον ρόλο του στο σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης της δεκαετίας του 1980.

Τα βασικά σημεία της ζωής του:

Άνοδος:

Γεννήθηκε το 1937 σε μια οικογένεια Ρώσων μεταναστών στο Ντιτρόιτ.Ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street τη δεκαετία του 1960 και γρήγορα άρχισε να κερδίζει χρήματα μέσω αρμπιτράζ.Ίδρυσε την Ivan F. Boesky & Company το 1975, η οποία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες χρηματιστηριακές εταιρείες στη Νέα Υόρκη.Η φήμη του Μπόσκι χτίστηκε πάνω σε τολμηρές επενδύσεις και στον αλαζονικό τρόπο ζωής του, γεμάτο πολυτέλεια και υπερβολές.

Πτώση:

Το 1986, ο Μπόσκι κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης, όπου χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να πραγματοποιήσει κερδοφόρες συναλλαγές.Ομολόγησε ένοχος και καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων.Η υπόθεσή του αποτέλεσε εμβληματικό σκάνδαλο που έστρεψε το φως της δημοσιότητας στις αθέμιτες πρακτικές στη Wall Street.

Μετέπειτα ζωή:

Μετά την αποφυλάκισή του το 1992, ο Μπόσκι εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων και συγγραφέας.

Κληρονομιά:

Ο Μπόσκι παραμένει μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, με κάποια να τον θεωρούν αδίστακτο απατεώνα και άλλους οραματιστή και καινοτόμο επενδυτή.Η ιστορία του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως η ταινία “Ο Λύκος της Wall Street” του 2013 με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός σε παραλία στα Τέμπη: Φίδι κολυμπούσε στη θάλασσα – Γιατί ανησυχούν οι αρχές (photos)

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος λέει ο Μαρουσάκης – Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με καταιγίδες (video)

O Μπομπ Κατσιώνης μετέτρεψε σε Heavy Metal το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι – «Αν είχαμε πάει με αυτή την version θα είχαμε κερδίσει» (video)

Κασσελάκης: Το ευχαριστώ σε Άδωνι που τον χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα