Ιράν: Σκότωσαν με 6 σφαίρες «το κορίτσι-σύμβολο με την αλογοουρά»

Η 20χρονη διαδηλώτρια είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες σε βίντεο που έγινε viral και την απεικόνιζε να στέκεται με θάρρος απέναντι στους άνδρες της ιρανικής αστυνομίας, χωρίς να φορά την υποχρεωτική από την «Αστυνομία Ηθών» χιτζάμπ, ενώ έπιανε τα μαλλιά της σε αλογοουρά. Η Χαντίς Νατζαφί έγινε έτσι γνωστή ως «το κορίτσι με την αλογοουρά». Η 20χρονη Χαντίς, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαντίς Νατζαφί, έπεσε

νεκρή με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά, διαδηλώνοντας στην Τεχεράνη. Η νεαρή Ιρανή, τουρκικής καταγωγής, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Her name was hadis najafi, a 20-year-old girl, bold and brave. she got killed by 6 bullets in the city of Karaj.
She was only 20. Say her name.#مهسا_امینی #IranProtests2022 pic.twitter.com/mD4mcwOf6n

— Francis. (@sakuramikuwu) September 25, 2022

Cette jeune femme de 20 ans qu’on voit ici se préparer pour faire face aux oppresseurs est morte. Tuée de six balles. Son nom était Hadis Najafi. #IranRevolution2022 #MahsaAmini #HadisNajafi https://t.co/5GCg8PKCVH

— Ludivine Bantigny (@Ludivine_Bantig) September 25, 2022

Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της Μαχσά Αμινί

Η είδηση της δολοφονίας της Νατζαφί έγινε γνωστή χθες Κυριακή από την Ιρανή δημοσιογράφο Μασίχ Αλινετζάντ, που ανάρτησε στο Twitter την κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας και έγραψε: «Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία».

1)
Heartbreaking News:

This woman who’s video of getting ready to stand face to face with the killer of #MahsaAmini got killed herself.
Her name was Hadis Najafi. Her sister told me that she was only 20 Yr old and she got killed by 6 bullets in the city of Karaj. #مهسا_امینی https://t.co/9zagfYe4FJ pic.twitter.com/6wAIFNag1G

— Masih Alinejad

Keywords
Τυχαία Θέματα