Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της: Όταν ο Άδωνης «στριμώχτηκε» στο BBC

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει τώρα τελευταία για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και το πώς το εξασκούν ορισμένοι, αξίζει να θυμηθούμε κάτι που είχε συμβεί το 2013, το οποίο είναι ιδιαίτερα διδακτικό.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν (και) τότε υπουργός Υγείας και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις που είχε πάρει ως υπουργός ήταν η επαναφορά της κατάπτυστης υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου

(που εν τω μεταξύ είχε καταργηθεί) με την οποία διαπομπεύθηκαν οροθετικές γυναίκες, και η οποία έδινε τη δυνατότητα στην αστυνομία να προβαίνει σε υποχρεωτικούς ελέγχους HIV. Οι αντιδράσεις ήταν τότε σφοδρές, όχι μόνο εντός των συνόρων, αλλά και από διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για το θέμα αυτό, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε κληθεί να δώσει συνέντευξη στο BBC, όπου δέχθηκε “δύσκολες” ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο του δικτύου, και κατ’ ουσίαν υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη απόφασή του.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του δημοσιογράφου μετά την αρχική τοποθέτηση του υπουργού που υπερασπιζόταν την απόφασή του: “Υπουργέ, ας είμαστε ευθείς και ειλικρινείς γι’ αυτό, ήταν ένα λαϊκιστικό μέτρο που πήρατε, το οποίο ουσιαστικά στιγματίζει κάποιους από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα σήμερα, καταδικάζεται από τη Διεθνή Αμνηστία, από τo Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ακόμα και από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet”.

Ένα μάθημα για το πώς κάνουμε δημοσιογραφία (και όχι δημόσιες σχέσεις).

Δείτε το βίντεο:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi, για τις οροθετικές, απολογείται στο BBC το 2013

Δείτε πως είναι οι κανονικοί Δημοσιογράφοι και συγκρίνετέ τους, με αυτούς που ήταν στην λίστα του #ΚΕΕΛΠΝΟ, στο payroll του ΔΝΤ και την #λίστα_Πέτσα.

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ @pavpol2222 pic.twitter.com/dhkRfKG3Zu

— avgerinosX ⚫️ Ιστορίες του 41τακατο (@avgerinosx) January 23, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα