Η χώρα είναι σε καλά (βρόμικα) χέρια

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, το σύστημα Μητσοτάκη (πολιτικό προσωπικό, οικονομικοί παράγοντες, μιντιακές ελίτ) δεν εγκαταλείπει την ιδέα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πληροφορίες, φήμες, υπαινιγμοί συντηρούν το κλίμα. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην έχουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα της προηγούμενης περιόδου αφού και η διαφορά είναι μονοψήφια και το ποσοστό της Δεξιάς είναι μακριά από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές

το 2019 και τα ευρήματα για διάφορα ζητήματα (ακρίβεια, πληθωρισμός, εγκληματικότητα) δεν είναι καλά για το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας, ωστόσο επιμένουν πως ούτε η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας ούτε η υπεροχή του αρχηγού της απειλούνται.

Την απάντηση στο ερώτημα «και με ποιον θα συγκυβερνήσει από τη στιγμή που η περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχει αποκλειστεί;», δίνουν κάποιες αναφορές κυβερνητικών στελεχών σε φιλικά δίκτυα ενημέρωσης ότι «δεν πρέπει να αποκλείσουμε το κόμμα του Βελόπουλου». Μπορεί όμως να θυμώσουν οι οπαδοί του Κέντρου. Σιγά τα ωά. Αυτοί είναι σταθερά στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Γι’ αυτούς το βασικό είναι να μην επιστρέψουν οι ακροαριστεροί λαϊκιστές μόνοι τους ή με τους πασόκους του Ανδρουλάκη που ξαφνικά θυμήθηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και μας είπαν ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Τόσο πίσω, τόσο παρωχημένοι, τόσο εκτός τόπου και χρόνου.

Ενδεχομένως και με τον νέο εκλογικό νόμο να μη γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση ούτε αυτοδύναμη ούτε συμμαχική με κόμμα-κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Και γι’ αυτό σκάτε; Αλλάζουμε ξανά τον εκλογικό νόμο. Δίνουμε μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και θα υπάρξει αυτοδυναμία με ένα ποσοστό κοντά στο 36%. Ναι, αλλά ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνει. Είπε-ξείπε.

Πρώτη φορά είναι; Αλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή η φωνή του πρωθυπουργού, και ο εκτελών χρέη διασώστη (Γεραπετρίτης) δήλωσαν ότι αυτό που προέχει είναι η πολιτική σταθερότητα και να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Ναι, αλλά τι είδους πολιτική σταθερότητα θα είναι αυτή όταν θα κυβερνά ένα κόμμα που θα είναι μειοψηφία σ’ αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν και συντριπτική μειοψηφία στο σώμα των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου; Χώρια που μπορεί να συμβεί αυτό που δεν θέλουμε και μας τρομάζει: να τερματίσει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ (στις κάλπες όχι στις δημοσκοπήσεις -σ’ αυτές πρώτη θα παραμείνει η Ν.Δ. ακόμη κι αν έχει χάσει τις εκλογές) και να ευνοηθεί από το μπόνους.

Για το πρώτο μην ανησυχείτε. Οι εκλογικοί νόμοι κατασκευάζονται για να υπηρετούν τους στόχους των κυβερνήσεων. Εχουμε παράδοση. Θυμάστε τον τριφασικό νόμο του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Για ψάξτε το. Επίσης τα περί λαϊκής κυριαρχίας είναι λόγια του αέρα, λόγια για να παραμυθιάζουμε τους αφελείς. Το δεύτερο (να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ) θα κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε.

Θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια, θα μοιράσουμε επιδόματα με ημερομηνία λήξεως, θα πουλήσουμε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα τρομοκρατήσουμε τον κόσμο επισείοντας την τουρκική επιθετικότητα, θα κάνουμε τους απαραίτητους συμψηφισμούς στο θέμα των υποκλοπών (μπόλικοι πρόθυμοι πρώην συριζαίοι θα σπεύσουν να μας βοηθήσουν) και το κυριότερο: θα φροντίσουμε να καταδικαστούν από τα Ειδικά Δικαστήρια δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαγγελόπουλος, Νίκος Παππάς). Σεβόμενοι απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχουμε φτιάξει μια σύνθεση μούρλια, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οπότε, ψυχραιμία, η χώρα είναι σε καλά (βρόμικα) χέρια.

Ανάγωγα

Η Ματίνα Παγώνη (στη Ν.Δ. ανήκει), πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που βρισκόταν δίπλα της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, του είπε: «Δεν έχουμε πληρωθεί τις υπερωρίες από την πανδημία και είναι ντροπή. Είναι μεγάλη ντροπή». Ποιος φταίει; Κατά τον υπουργό, η γραφειοκρατία. Πάλι καλά που δεν έριξε την ευθύνη στους λαϊκιστές συριζαίους, κομμουνιστές και συνδικαλιστές. Δηλαδή, στους συνήθεις υπόπτους για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα