Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

απεργίες στα διυλιστήρια συνεχίστηκαν στη Γαλλία το Σάββατο και περισσότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω οργής για την κυβέρνηση που προωθεί την αύξηση του ορίου ηλικίας για κρατική σύνταξη χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία,

μεταδίδει το Reuters.

Η αυξανόμενη αναταραχή, σε συνδυασμό με τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους του Παρισιού μετά τη συμμετοχή των εργαζομένων στα απορρίμματα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μετά τις λεγόμενες διαδηλώσεις των «Gilets Jaunes» (Κίτρινα Γιλέκα) τον Δεκέμβριο του 2018.

Περίπου το 37% του επιχειρησιακού προσωπικού στα διυλιστήρια και τις αποθήκες της TotalEnergies (TTEF.PA) – σε τοποθεσίες όπως το Φεϊζίν στη νοτιοανατολική Γαλλία και η Νορμανδία στο βορρά – απεργούσαν το Σάββατο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν οι κυλιόμενες απεργίες στους σιδηροδρόμους.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, καθώς διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Place de la Concorde της πρωτεύουσας, κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου Assemblee Nationale, με αποτέλεσμα 61 συλλήψεις.

Αυτό οδήγησε τη Νομαρχία του Παρισιού το Σάββατο να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην Place de la Concorde και στα κοντινά Champs-Elysees.

Ωστόσο, νέα πορεία προγραμματίστηκε αργότερα το Σάββατο στην Place d’Italie στο νότιο Παρίσι.

Αλλού στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Revolution Permanente» εισέβαλε για λίγο στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, κραδαίνοντας πανό που καλούσαν σε γενική απεργία και φωνάζοντας «Παρί σηκωθείτε, σηκωθείτε», σύμφωνα με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα