Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου. Το γεγονός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας βρίσκεται σε διαδικασία ανασχηματισμού.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος, που έκανε δεκτή την παραίτηση, αναφέρει ότι η εργασία της Μπορν στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική. Στην επιστολή

της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός σημειώνει ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία.

Η παραίτηση της Μπορν ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας βρίσκεται σε διαδικασία ανασχηματισμού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες πολιτικές εντάσεις σχετικά με την επίμαχη νομοθεσία για τη μετανάστευση. Έρχεται επίσης μόλις πέντε μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές, με τους ευρωσκεπτικιστές να αναμένεται να σημειώσουν κέρδη-ρεκόρ σε μια εποχή εκτεταμένης δημόσιας δυσαρέσκειας για το αυξανόμενο κόστος ζωής και την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές.Υπενθυμίζεται, ότι η Ελιζαμπέτ Μπορν είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Μακρόν στην πρωθυπουργία πριν από ενάμιση χρόνο. Ήταν η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Γάλλο πρόεδρο το όνομα του ή της διαδόχου της στον πρωθυπουργικό θώκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα