Φυλακές Κορυδαλλού: Αφύλακτο το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας (video)

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού.

Το σωματείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μαζική απόδραση κρατουμένων αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Συγκεκριμένα, προ κορονοϊού στην υπηρεσία βρίσκονταν 550 άτομα και σήμερα υπηρετούν 243 άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα», υπάρχουν βάρδιες που δεν υπάρχει εξωτερικός φύλακας.

«Υπήρχαν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν μηδενική. Ένας παράγοντας είναι η έλλειψη προσωπικού», είπε ο Βασίλης Κεφαλάς, αντιπρόεδρος του σωματείου εξωτερικών

φρουρών Κορυδαλλού.

Όπως επισημαίνει το σωματείο, η έλλειψη προσωπικού καθιστά πιθανή μία μαζική απόδραση κρατουμένων, ενώ παράλληλα ζητά από την πολιτική ηγεσία την κάλυψη των οργανικών θέσεων, ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση στα καθήκοντα τους, αλλά και να βγει νομοθετική ρύθμιση για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τις μεταγωγές.

Σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης αναφέρουν ενδεικτικά πως στη νυχτερινή βάρδια 15-16 Μαρτίου το κατάστημα κράτησης φυλασσόταν επί ώρες από τρεις μόνο σκοπιές ενώ θα έπρεπε να είναι 18 καθώς οι συνάδελφοί τους έχουν κληθεί σε άλλα πόστα!

Ολόκληρη η επιστολή:

«Ως εργαζόμενοι της εξωτερικής φρουράς , στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης των Βαλκανίων , εκφράζουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια του συγκροτήματος Κορυδαλλού και την καταπάτηση κάθε εργασιακού μας δικαιώματος.

Οι εξωτερικοί φρουροί συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό.

Κύριε Υπουργέ , με τις αποφάσεις σας έχετε φέρει την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού σε μηδενικά επίπεδα και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων συνεχίζουν να καταπατούνται, η διάταξη της υπηρεσίας σχεδόν καθημερινά έχει μηδενικές ημερήσιες αναπαύσεις.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι όσα ρεπό και να μας κόψετε , με την κατάσταση που έχετε φέρει το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού, πάλι δεν επαρκούμε να εκτελέσουμε όλα τα καθήκοντα μας. Προφανώς εμπνεόμενος από την τάση που επικρατεί , ακολουθείτε πιστά το «πάμε και όπου βγει». Ευχόμαστε με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να αντιμετωπίζετε την ασφάλεια των πολιτών και των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…»

Τι ζητούν οι εξωτερικοί φρουροί Την άμεση ενίσχυση του τμήματος με προσωπικόΕπιστροφή των αποσπασμένων που έχει λήξει η απόσπαση τους εδώ και μήνες.Την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης όπως γινόταν εως το τέλος του 2019 για τη παράταση της συνδρομής με προσωπικό από την ΕΛ.ΑΣ έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να αναλάβουμε το σύνολο των καθηκόντων μας.Να αξιοποιηθεί η τεχνολογία (Κάμερες , φωτοκύτταρα, συναγερμό και ένα ενιαίο control room)Την αναβάθμιση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους εξωτερικούς φρουρούς , σύγχρονες κλούβες , σύγχρονο οπλισμό για όλους τους φρουρούς, κ.α.)

Αυτό που προκύπτει από τις καταγγελίες είναι πως κάνουν μεταγωγές χωρίς να έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σκοπιές μένουν άδειες για ώρες καθώς συνδράμουν σε μεταγωγές και τέλος υπάρχει ένα εξαντλημένο προσωπικό που βλέπει πλέον τα ρεπό με τα κυάλια με κίνδυνο να μην μπορεί αν ανταπεξέλθει στα σοβαρά καθήκοντά του».

Διαβάστε επίσης:

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο με πανό για τα Τέμπη

Ο Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να διαψεύσει τις αποκαλύψεις για τα μηνύματα της Μαρέβας

Aπίθανος ντελιβεράς στην Βραζιλία-Έχει αναγάγει να πηγαίνει τις παραγγελίες σε άλλο επίπεδο

Αποκάλυψη: Η διαμεσολάβηση της Μαρέβας, τα μηνύματα στον Μαρινάκη για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα

Keywords
Τυχαία Θέματα