Έταξε Canadair ο κ.Μητσοτάκης; Αμ δε…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση Ελευσίνας και επισκέφθηκε την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης. Ο πρωθυπουργός βρήκε αφορμή να κάνει ένα ακόμα επικοινωνιακό σοου (εκτός του γεγονότος ότι εμφανίστηκε με στυλ…Τop Gun) και έταξε το  συντομότερο δυνατόν καινούργια Canadair, για να ενισχύσει την εναέρια πυρόσβεση της χώρας και να αντικαταστήσει τα παλία  CL- 215. Όμως

πόνταρει στην επιλεκτική αμνησία.. καθώς όπως αναφέρει το Militaire, η Bombardier έχει σταματήσει την παραγωγή του Canadair και τα δικαιώματα κατασκευής έχουν αγοραστεί από την Viking AirBombardier σταμάτησε την παραγωγή το 2015 και απέλυσε 33 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο North Bay στο Οντάριο.

Όταν η Viking απέκτησε τα δικαιώματα για το CL-415 το 2016 ανακοίνωσε επίσης νεοαποκτηθείσες και ειδικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο Κάλγκαρι αλλά και πρόσληψη 40 νέων υπαλλήλων.

Αυτό που εννοεί ο κ.Μητσοτάκης είναι η συμφωνία του 2021  ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προβλέπει την προμήθεια με αποκλειστικά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δύο νέων αμφίβιων αεροσκαφών, τα οποία θα σταθμεύουν μόνιμα στη χώρα αλλά θα ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Το τελευταίο που δεν έχει δώσει εξηγήσει ο πρωαθυπουργός είναι το γεγονός, πώς δεν πετάνε λόγω βλάβης τα ενοικιαζόμενα πτητικά μέσα. Πληροφορίες λένε ότι έχει αναθέσει την επισκευή τους σε ιδιώτες εργολάβους και όχι στην κατασκευάστρια εταιρία (βλ τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Erickson S-64) όπως προβλέπουν οι κανονισμοί…

Keywords
Τυχαία Θέματα