Εντοπίσθηκε παράνομο παρασκευαστήριο αλκοολούχων ποτών– μπόμπα στο Γκάζι

Έφοδο σε κλαμπ όπου παρασκευάζονταν παρανόμως αλκοολούχα ποτά πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στο Γκάζι.

Το «εργαστήριο» βρισκόταν σε παράπλευρο χώρο-«καβάτζα» μέσα στο κατάστημα. Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν και συνελήφθησαν δύο άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμα τέσσερα.

Σε ειδική κρύπτη σε χώρο των γραφείων του καταστήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πλαστές σφραγίδες Αστυνομικού Τμήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονταν τρεις ακόμη εταιρίες με κοινή δραστηριότητα, ώστε μέσω της κατάρτισης πλαστών εγγράφων να

προβαίνουν στην έκδοση νέας άδειας λειτουργίας σε περίπτωση αφαίρεσης της υπάρχουσας.

Συνολικά από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα και στους βοηθητικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-100- λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου διάφανου υγρού, χωρίς παραστατικά,πλήθος επώνυμων αλκοολούχων ποτών, εμφανώς παραποιημένων- νοθευμένων,πλήθος άδειων φιαλών διαφόρων επωνύμων ποτών,πλήθος πλαστών ετικετών και πωμάτων,ξύστρα και ειδικό πιστολάκι για επανεμφιάλωση,πλαστή σφραγίδα αστυνομικού τμήματος και αστυνομικού υπαλλήλου,-100- φυσίγγια και γεμιστήρα,κλεμμένο δίκυκλο, πλήρως κατεστραμμένο και δίκυκλο χωρίς αριθμό πλαισίου,το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ καιπλήθος POS -3- εταιριών.

Στην έρευνα συνέδραμε το ΣΔΟΕ, ενώ η δικογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας αφορά στα αδικήματα: αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και των νόμων για τα όπλα, τα σήματα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη -4- άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Σέρβιραν ποτά «μπόμπες» σε ανήλικους μαθητές και κατέληξαν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου!

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων λυκείου των βορείων προαστίων καταγγέλλουν ότι υπάλληλοι σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι πρόσφατα προσέφεραν ποτά “μπόμπες” σε ανήλικους μαθητές τους κατά τη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι. Σύμφωνα με την καταγγελία, το πάρτι είχε προγραμματιστεί σε ένα γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό για περίπου 20 μαθητές πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αν και είχαν συμφωνηθεί αναψυκτικά και δύο μπουκάλια κρασί με το μαγαζί, ορισμένοι μαθητές παρήγγειλαν αλκοολούχα ποτά όταν πήγαν στο μπαρ.

«Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήγαμε μια εβδομάδα πριν και μιλήσαμε με το μαγαζί. Τους δώσαμε 200 ευρώ, αντίγραφα από τις ταυτότητές μας και τους είπαμε “θα τους δίνεις μπύρες χωρίς αλκοόλ, σαγκρία και ένα κρασί με λίγο αλκοόλ”. Συμφωνήσαμε σε αυτό και όλα καλά. Αν ήταν κάτι παραπάνω θα πληρώσουμε τη διαφορά. Τα περισσότερα παιδιά είχαν μαζί τους λεφτά για να πληρώσουν το ταξί με το οποίο θα έπεστρεφαν. Με αυτά τα λεφτά κάποιοι πήραν βότκες και ουίσκι», είπε στο protothema.gr γονέας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου, ο οποίος και ενημερώθηκε από τον γιο του για όσα συνέβησαν στο night club.

Όπως ανέφερε, πέντε από τους μαθητές ένιωσαν αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το μαγαζί, όπου και επικράτησαν σκηνές πανικού, όταν ένας 15χρονος λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μαζί με τέσσερις συμμαθήτριές του που έκαναν εμετό.

Τα παιδιά φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, με τους γονείς να καταγγέλλουν πως, πέρα από το γεγονός της παράνομης διάθεσης αλκοόλ σε ανηλίκους, τα ποτά ήταν νοθευμένα, όπως τούς είπαν αργότερα οι γιατροί που εξέτασαν τους μεθυσμένους μαθητές. «Το πρόβλημα είναι πως τα ποτά ήταν “μπόμπες”. Τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι πήγαν για πλύση στομάχου. Το αγόρι το πήρε ασθενοφόρο. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχαν πιει κάτι “περίεργο”», αναφέρουν.

(Φωτό αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα