ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής του «εθνικού» μας αγώνα

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Ακρόπολις πανηγυρίζει ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός της Toyota τερμάτισε την Κυριακή (10/09) πρώτος στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) και έκανε ακόμη ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου των οδηγών που κατέκτησε πέρυσι.

Ο 22χρονος οδηγός, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο Ράλι Ακρόπολις του 2021, άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς (+1:31.7), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Hyundai

(1:35.9).

Δεδομένου ότι ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με προβάδισμα άνω των δύο λεπτών, μετά τη χθεσινοβραδυνή εγκατάλειψη του Γάλλου Σεμπαστιάν Οζιέ, ο Ροβάνπερα δεν είχε λόγο να πιέσει. Έτσι, ο Φινλανδός τερμάτισε όγδοος στην πρώτη σημερινή ειδική («Ταρζάν»), όντας 31.2 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Έλφιν Έβανς που «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή. Από την πλευρά του, ο Ουαλός ήταν κατά εννέα δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της γενικής, «ρίχνοντας» στην τρίτη τον Ισπανό, ο οποίος πλέον βρισκόταν τέσσερα δεύτερα πίσω.

New rally leader after SS12: @KalleRovanpera

Keywords
Τυχαία Θέματα