Εκλογές στη Ρωσία: Επιβεβαιώνεται η παντοκρατορία του Πούτιν με…88% στα exit polls

Δεν υπάρχει αντίπαλος από ότι δείχνουν στα exit polls για τον ήδη εκλεγμένο πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες. Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, από 67,5% στις προηγούμενες εκλογές

του 2018.

Τα επίσημα exit polls, δείχνουν νίκη του με 88%, με τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους να παλεύουν μετά βίας για να αγγίξουν το 4%.

Live: Putin at 87% in Exit Polls After Russians Protest on Final Day of Voting #Putin #Russia #elections https://t.co/egM7RMmUlU pic.twitter.com/4q1PWHeKCF

— Eli Dror (@edrormba) March 17, 2024

Οι εκλογές στη Ρωσία διεξήχθησαν από την Παρασκευή έως σήμερα, εν μέσω μικροεπεισοδίων, διαμαρτυριών και συλλήψεων. Μάλιστα Ρώσοι που εναντιώνονται στον βετεράνο ηγέτη του Κρεμλίνου πήγαν στα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους το μεσημέρι της Κυριακής είτε για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν.

Οι αντιδράσεις Ουκρανίας και ΗΠΑ

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η «απομίμηση εκλογών» στην Ρωσία στερείται νομιμοποίησης.

Άμεση ήταν η αντίδραση Λευκού Οίκου στο… σχεδόν 88% που συγκεντρώνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στα exit polls των ρωσικών προεδρικών εκλογών.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «οι ρωσικές εκλογές δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να είναι υποψήφιοι εναντίον του, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία με μία και μοναδική πιθανή έκβαση που ολοκληρώθηκε στην Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα